Succeshistorier

Vi har i Erhvervsrygsækken mange spændende kulturmøder mellem skole og erhverv. Vi vandt fx Undervisningsministeriets Falkeprisen i 2021.

Erhvervsrygsækken modtog i 2021 Undervisningsministeriets Falkepris

Falkeprisen uddeles til en kommune, der har gjort en særlig indsats for at øge søgningen til erhvervsuddannelserne. Stolt borgmester og begejstret udvalgsformand


Borgmester Hans Stavnsager (S) er stolt over prisen, som han pointerer ikke kun er kommunens:

”Jeg er rigtig glad for prisen og anerkendelse af Erhvervsrygsækken, som er et fantastisk tilbud til vores børn og unge i folkeskolen, og et tilbud vi med rette kan være stolte af, at vi har stablet på benene her i Faaborg-Midtfyn. Men den her pris er ikke kun kommunens. Den tilhører lige så meget de virksomheder, som slår dørene op for eleverne og bidrager til deres uddannelse. De skal også have stor anerkendelse og en stor tak for det gode samarbejde.” 

Formand for Opvækst- og Læringsudvalget, Kim Aas Christensen (S - 2021), er begejstret over prisen:

”Det er helt fantastisk, at ministeriet anerkender det hårde og innovative arbejde, som ligger bag Erhvervsrygsækken. Jeg håber, at vi med denne pris kan inspirere andre kommuner, når det kommer til at koble folkeskolerne og det lokale erhvervsliv tættere sammen. Og så vil jeg gerne rose vores dygtige medarbejdere på skolerne og i administrationen, som har været drivkraften bag Erhvervsrygsækken og har været med til at gøre det til en succes. Jeg glæder mig til, at coronasituationen igen tillader, at vi kan få gang i virksomhedsbesøgene.”

Læs mere om Falkeprisen via dette link

Herunder kan du læse nogle af

Erhvervsrygsækkens andre succeshistorier:

 

Luk alle
Åben alle

Åbn fabriksdørene for skolerne (nyhedsbrev TEKNIQ Arbejdsgiverne)

Nyhedsindslag TV2-FYN

Nyhedsindslag TV2-FYN 13.05.22 omhandlende 6.kl. Nordagerskolens besøg på Svend Frederiksen Maskinfabrik A/S 12.05.22. Alle parter er begejstrede for Erhvervsrygsækken.

Eleverne giver udtryk for at have lært meget matematik og kan nu have en erhvervsuddannelse med i tankerne omkring deres fremtidige uddannelsesvalg. 

Læreren fremhæver kvaliteten i, at de elever der bedst lærer ved at observere virkeligheden har haft en god oplevelse. 

Virksomhedsejer Fleming Frederiksen giver udtryk for, at der her er mulighed for at vise virksomheden frem for mulige lærlinge. 

Ella er på virksomhedsbesøg (artikel TV2-FYN Nyheder)

Ella er på virksomhedsbesøg (artikel fra TV2-FYN Nyheder 12.05.22)

(Ønsker du at få artiklen læst højt, er der mulighed for at bruge TV2´s "Lyt til artikel-funktion")

 

Nyt om EUD - Børne- og Undervisningsministeriet

Kommune hædret for at promovere erhvervsuddannelser (Interview TEKNIQ Arbejdsgiverne)

Interview Radio Diablo

 

For tre år siden satte Faaborg-Midtfyn Kommune gang i et initiativ, som i dag er still going strong. Det hedder "Erhvervsrygsækken", som udspringer af et andet succesfuldt projekt "Den kulturelle rygsæk".

Her til morgen var Kim Aas Christensen, lokalpolitiker i Faaborg-Midtfyn Kommune, i studiet for at fortælle mere om konceptet.

Artikel ugeavisenfaaborg.dk

Artikel Midtfynsposten

Udtalelser fra medvirkende lærere, virksomhedsejere, elever og forældre m.fl.

Udtalelse fra elev:

"Man behøver ikke være klog for at kunne matematik"

Lærercitat fra workshop:

"Erhvervsrygsækken er en praksisgørelse af det boglige og dermed en unik mulighed for at åbne verden op for eleverne".

Elevcitat Nynne 6.kl. Rolfsted Skole:

”Inden jeg kom her, tænkte jeg, at jeg ville være tolk. Men det her lyder også spændende. Især det med at man skal arbejde og programmere med computer. Jeg kunne godt tænke mig at komme i praktik her.”
”Lageret var fedt. Der var så mange ting derinde i forskellige størrelser. Jeg anede ikke at der ville være så mange ting. Og det var sjovt at finde rumfanget af bygningen – meget sjovere at gå her og måle op og skulle udregne noget fra virkeligheden i stedet for en opgave".

Elevcitat fra Jonas 6.kl. Rolfsted Skole efter besøg på Lykkegaard A/S:

”Det har været rigtig godt at være på besøg. Mere spændende end at sidde hjemme i klassen – og det var rigtig fint, at vi fik brunsviger og sodavand,” siger han og er helt enig med Nynne Hagen om, at det er sjovt at måle med lange målebånd i de store lokaler.​

Matematiklærer Allan Meldgaard, Rolfsted Skole:

​”Det er en spændende måde at arbejde på. Vi lærer alle noget. Her på virksomheden kan vi måle og arbejde med nogle ting, som jeg ikke kan fremskaffe til dem i et klasselokale".

Virksomhedsejer Karsten Lykkegaard, Lykkegaard A/S:

"Vi har alle et ansvar for at lære børn og unge op. Vi får brug for dygtige industriteknikere i fremtiden, så det vil være dejligt at kunne så nogle frø hos eleverne.".

Lærer, Anders Granhøj, Nordagerskolen: 

Vi har en elev, der under besøget på Svend Fredriksens Maskinfabrik sidste år, fik øjnene op for arbejdet på en maskinfabrik. Han valgte at komme i praktik på maskinfabrikken og tror, at det skal være hans karrierevej. 

Formand og Opvækst- og Læring Lea Sztuk Haahr, Faaborg- Midtfyn Kommune:

Jeg var med på virksomhedsbesøg hos Svend Fredriksen Maskinfabrik og jeg spurgte et par lærlinge om:" hvad nu hvis, I havde haft Erhvervsrygsækken i 6.kl?" Hertil svarede de: "Hvor fedt, så havde det været meget nemmere for os."" 

Spørgsmål? Kontakt os

Erhvervs-rygsækken

Pernille Peiter
Projektleder 
Tlf.: 72 53 31 53
Mail: pepei@fmk.dk

Tine Juhl Jørgensen
Adm. medarbejder
Mail: timjj@fmk.dk